- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Přiznejme si, že to tohle určitě není to, co bychom měli po jídle zažívat. Ztrácí se zde původní význam příjmu potravy – dodávání energie. Tu sice tělo přijalo, ale k čemu to bylo, když potřebuje stejné množství vydat, aby mohlo trávit to, co jsme do něj nacpali?
Naučme se jíst optimální porce – jak složením, tak velikostí. Jaké to jsou? Takové, po kterých budeme mít pocit sytosti, dostatek energie pro zvládání běžný činností a po cca 3 hodinách znovu pocítíme hlad. Prospějeme tak své trávicí soustavě. Zabráníme výkyvům hladiny krevního cukru, který se na trávení podílí, a hlavně budeme mít opravdu pocit, že nám jídlo energii dodává a nebere.
Jezte pomalu, vychutnávejte si každé sousto i jednotlivé potraviny, ze kterých se pokrm skládá. Zbytečně nekombinujte velké množství potravin. V pokrmu musíte vždy rozeznat, z čeho byl připraven. Vyvarujte se více druhovým kořením, nekvalitním omáčkám a univerzálním dochucovadlům, které způsobí, že pokrm chutná vždy stejně, ať je připraven z čehokoliv. Kdykoliv je to možné, upřednostňujte čerstvé potraviny. Dobrou chuť :)
Další články autora |
Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...