Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

A co děti? Mají si kde hrát?

0 0
možnosti
ZS

Na Vaši otázku musím odpovědět ANO. Je to začarovaný kruh. Člověk je tlustý, má málo pohybu. Protože má málo pohybu, tloustne. To, že vláčí 10kg navíc, není zrovna tělocvik. Vždyť se taky s těmi kily pohybuje daleko pomaleji, zadýchává se, později bolí klouby zatížené nadměrnou váhou, pohyb se stává ještě pomalejším. Jenže obézní si nikdy nepřipustí, že jedí víc, než by měli. Nejobvyklejší věta zní: "Vždyť já ani moc nejím". Pohybu máme málo, do práce jedeme autem nebo MHD. Stejně tak nesnáším řeči o genetice. Je to spíš o zvyklostech v rodině. Proč máme tolik obézních dětí? Protože jejich energetický příjem je vyšší než výdej. Pak se sotva valí, rodiče jim píší omluvenky na tělocvik, aby nebyly terčem posměchu spolužáků, protože jsou nemotorné. Tudíž žádný pohyb, ani ty 2 hoďky týdně. A po škole si sednou k PC nebo k TV. A k tomu něco "na zobání". Takže opravdu lenost. Jen to chce si to přiznat. :-)

2 0
možnosti
LC

Děkuji za trefné shrnutí :)

0 0
možnosti
TM

Je fakt, ze kdyz se nad tim zamyslim, tak v posilovne, venku pri behani ci na kole, clovek vidi hubeny lidi....takze kdo vi ? ;-)

0 0
možnosti
EK

no já nevím, třeba na kole vidím dost lidí s nadváhou nebo přímo obézních.

běhání je s vyšší váhou dost náročné na na kloby a nožní klenbu, tam vám pohybová soustava dost rychle dá najevo, že tohle prostě nemáte dělat.

0 0
možnosti
Foto

Povídal mi kamarád doktor..." prosím vás lidi, jen se cpěte klobásama, a na procházku choďte jen ke mně do čekárny, s pojišťovny se sypou penízky a za předepisování receptů taky něco do kapsy spadne. "

PS: Nejlepší recept na hubnutí pro líné, a díky nemoci, málo pohyblivé. Jeden den se klidně nacpěte a druhý den půst, jen vodu. Pracuje to jen u lidí se silnou vůlí, protože nešvindlují.

0 0
možnosti
EK

no jo, potíž je v tom, že to není buď/anebo

když máte 10 kg nadváhy, tak to je 7/24 A 3 x týdně pohyb. Nehledě na to, že těch 10 kg nadváhy mají běžně lidé 3-5 x týdně sportující. osobně jsem sportovala 5 x týdně 1,5 hodiny a vážím stejně jako teď, kdy se po těžkém zápalu plic musím už půl roku šetřit, než se mi vstřebá výpotek v plíci.

0 0
možnosti
LC

Někdy méně znamená více. Při náročném tréninku tělo nehubne, protože je ve stresu.Také záleží na intenzitě a druhu pohybu.

0 0
možnosti
OK

mila autorko, co kdybyste nam vy a vam podobni aktiviste dali pokoj s vasimi uvahami, co my ostatni smime jist, co smime pit, kolik smime vazit, co mame delat ve svem volnem case, zda si smime zakourit, kdy si smime jit za... a veskery vas repertoar, nezamysleli jste se nekdy, vy, cemper apod. nad tim, ze vase pozadavky jsou nehorazna drzost.;-€

2 4
možnosti
LC

Nikomu neradím... jsou to jen mé myšlenky... černá písmena na bílém pozadí :)

2 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 419x
Nadšenec pro zdravý životní styl plný pohybu a vyvážené stravy. Propagatorka jednoduchosti a lehkosti života plného radosti, štěstí a pohody. Jediné co máme je tahle chvíle, tak si ji užívejme... Tady a teď :)

Seznam rubrik

Oblíbené stránky